CWT

CWT nadert startsein

Sinds het najaar van 2021 is OVG in Genemuiden gestart met het inrichten van het Centrum voor Wetenschap en Techniek (CWT). Basisscholen uit de regio kunnen hier binnenkort met hun groepen 7 en 8 terecht voor praktische doe- en ontdekopdrachten.

 

Ontwikkelen met leerlingen en studenten

Het CWT is te vinden in een nieuw gebouw op het terrein van OVG. Uniek is de rol van leerlingen en studenten bij de ontwikkeling van het centrum. Leerlingen uit de bouwopleidingen van OVG en het aangesloten mbo hebben een grote bijdrage geleverd aan zowel de bouw van het pand als ook de inrichting ervan. Daar houdt het niet mee op. Vanuit de gedachte om jongeren tijdens hun opleiding te betrekken hebben hbo-studenten van de lerarenopleiding ruimte gekregen om hun stage- of afstudeeropdracht binnen het CWT vorm te geven. De studenten werken aan onderzoek rondom W&T in het basisonderwijs en werken opdrachten uit binnen de kaders van onderzoekend en ontwerpend leren. Deze opdrachten zijn bedoeld om deels binnenschools en deels bij het CWT uit te voeren.

 

Meet-up met startsein inschrijvingen

Woensdag 19 januari organiseert OVG van 15.00 – 16.30 uur een ‘Meet-up’ in het CWT voor basisscholen uit de regio, partners en geïnteresseerden. Tijdens de bijeenkomst wordt aandacht geven aan het thema W&T, de rol van het CWT, de plannen tot de zomer en de plannen vanaf schooljaar 2022-2023.

 

Kom je ook? Meld je even aan. We organiseren deze bijeenkomst live bij het CWT, met de inachtneming van de geldende maatregelen. Dat betekent dat we vaste zitplaatsen aanbieden.