Cursus:

Leermeestercursus

Heb je affiniteit met het begeleiden en opleiden van leerlingen in de bouw en infra? Dan kun je in principe leermeester worden. Je bent officieel leermeester als je de ‘Leermeestercursus Bouw en Infra’ van Volandis hebt gevolgd. Meer informatie over de Leermeestercursus vind je in de folder van Volandis.

Wat doet een leermeester precies?

In de beroepspraktijk begeleidt en beoordeelt een leermeester leerlingen die een beroepsopleiding in de bouw en infra volgen. Daarnaast houdt de leermeester de voortgang bij van de leerling, voert hij/zij functioneringsgesprekken en beoordeelt hij de leerling.

Wat leert u tijdens de leermeestercursus?

Tijdens deze praktische cursus leer je hoe je jongeren van deze tijd moet begeleiden en hoe de vorderingen moet beoordelen. In drie dagen leer je welke kennis en vaardigheden nodig zijn om een goede leermeester te zijn. Daar hoort een stukje theorie bij, maar er wordt vooral veel geoefend door het doen van opdrachten.

Nascholing

Na het behalen van het leermeesterdiploma moet je om de twee jaar een nascholingscursus volgen. Dit is een 1 daagse cursus waar je op de hoogte wordt gebracht van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van leermeester zijn.

Opgave

Opgave voor de cursus gaat via Volandis of door het aanmeldingsformulier bij ons in te leveren. Wanneer je de cursus in Genemuiden wilt volgen, kun je dit aangeven op het formulier.

 


Kosten

De kosten voor de leermeestercursus bedragen € 600,-* voor drie dagen. De kosten voor de nascholing leermeester bedragen voor één dag € 250,-*.

De kosten worden door Volandis gefactureerd aan de werkgever. Als er premie voor jou wordt betaald aan APG voor de cao BTER Bouw & Infra, dan komt jouw werkgever vanuit het Volandis Fonds in aanmerking voor een vergoeding van de cursuskosten (excl. BTW) en verletkosten van € 160,- per dag. Deze vergoeding geldt alleen voor bouwplaatsmedewerkers en niet voor UTA-medewerkers. Bron: www.volandis.nl.

*Bovenstaande prijzen zijn exclusief BTW.

Agenda

Wil je deelnemen aan een cursus? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  • Duur

    1-3 dagen

Onze leden