Hoe werkt het?

Als leerling van de OVG zijn er drie plekken waar je de opleiding volgt: bij een ROC, bij de OVG én bij een bouwbedrijf.

Aanmelden ROC

Om aan de slag te kunnen bij de OVG moet je ook ingeschreven zijn bij een Regionaal Opleidingscentrum (ROC). Heb je dit nog niet gedaan, dan kunnen wij je helpen met het maken van de juiste keuze. Bij het ROC volg je de vaktheorie van de opleiding. Verder is het ROC verantwoordelijk voor deelkwalificaties, beroepstaken, thema’s en certificaten. Ook het uiteindelijke – landelijk erkende – diploma krijg je van het ROC.

Als je kiest voor een BBL-opleiding, werk je vier dagen in de week bij een bouwbedrijf dat is aangesloten bij OVG. Je kunt zelf ook een bedrijf aandragen, of samen met ons bekijken welk bedrijf het beste bij jou past.

Als een bedrijf nog geen lid is van de OVG of nog geen erkenning heeft als leerbedrijf, dan gaan wij graag met het bedrijf is gesprek om de mogelijkheden voor erkenning en lidmaatschap te bekijken. Door onze samenwerking met het SBB kunnen wij vaak sneller en makkelijker een erkenning realiseren.

Aangemeld en nu?

Als jij je hebt aangemeld voor een opleiding, ontvang je van ons een uitnodiging voor een intakegesprek. Bij dit gesprek is de begeleider van de OVG en soms ook een docent van het ROC aanwezig. De belangrijkste vraag tijdens dit gesprek is jouw motivatie voor de gekozen opleiding. Is iedereen tevreden? Dan nodigen we je uit voor de introductieweek in de werkplaats van de OVG.

Tijdens de introductieweek maak je kennis met de OVG en leren wij jou beter kennen. Daarnaast kunnen we beoordelen welke vaardigheden jij al hebt en waaraan nog gewerkt moet worden, voordat je bij een bouwbedrijf gaat werken. Ook krijg je in die week de VCA-cursus en staat de intredekeuring gepland.

De startdatum van het leer-werktraject is, als het tussentijdse instroom betreft, afhankelijk van de plaatsingsmogelijkheden bij één van onze lidbedrijven.

Verder in de bouw

Gedurende je opleiding krijg je begeleiding van OVG. Als BBL-leerling krijg je een leer-arbeidsovereenkomst. Nadat je het diploma hebt behaald, kun je vaak aan de slag bij het bedrijf waar je gewerkt hebt tijdens je opleiding. Als je wil doorstuderen, of bij een ander bedrijf aan de slag wil, begeleiden we je graag.

Onze leden