Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Als leerling van de OVG of TOF zijn er drie plekken waar je de opleiding volgt: bij een ROC, bij de OVG of TOF én bij een bouwbedrijf.
Om aan de slag te kunnen bij de OVG/TOF moet je eerst ingeschreven zijn bij een Regionaal Opleidingscentrum (ROC). Heb je dit nog niet gedaan, dan kunnen wij je helpen met het maken van de juiste keuze. Bij het ROC volg je een theorie-opleiding. Verder is het ROC verantwoordelijk voor deelkwalificaties, beroepstaken, thema’s en certificaten. Ook het uiteindelijke – landelijk erkende – diploma krijg je van het ROC.

Indien je een BBL-opleiding volgt, werk je een belangrijk deel van de opleiding bij een bouwbedrijf die is aangesloten bij OVG/TOF.
Je kunt zelf een bedrijf aandragen, of samen met ons bekijken welk bedrijf het beste bij jou past.
Als een bedrijf nog geen lid is van de OVG/TOF of nog geen erkenning heeft als leerbedrijf, dan gaan wij graag met het bedrijf is gesprek om de mogelijkheden voor erkenning en lidmaatschap te bekijken. Door onze samenwerking met het SBB  kunnen wij vaak sneller en makkelijker een erkenning realiseren.

Aangemeld en nu?
Als jij je hebt aangemeld voor een opleiding, ontvang je van ons een uitnodiging voor een sollicitatie- en intake gesprek. Bij dit gesprek is de begeleider van de OVG/TOF en soms ook een docent van het ROC aanwezig. De belangrijkste vraag tijdens dit gesprek is jouw motivatie voor de gekozen opleiding. Is iedereen tevreden? Dan wordt de startdatum van de opleiding vastgesteld. Bij aanvang van de opleiding starten wij altijd met een introductieweek in de werkplaats van de OVG of TOF. Op die manier kun jij kennis maken met de OVG/TOF en leren wij jou beter kennen daarnaast kunnen wij beoordelen welke vaardigheden jij reeds bezit en waaraan nog gewerkt moet worden alvorens jij bij een bouwbedrijf aan het werk gaat.
De startdatum is, als het tussentijdse instroom betreft, afhankelijk van de plaatsingsmogelijkheden bij 1 van onze lidbedrijven.

Verder in de bouw
Gedurende je opleiding krijg je begeleiding van OVG/TOF. Als BBL-leerling krijg je een leer-arbeidsovereenkomst.
Nadat je het diploma hebt gehaald, kun je vaak aan de slag bij het bedrijf waar je in opleiding was. Als je wilt doorstuderen, of bij een ander bedrijf aan de slag wilt, begeleiden we je graag.

Sterk samenwerkingsverband van bouwbedrijven

Door de handen ineen te slaan, investeren we met elkaar in goed geschoold personeel. Bekijk al onze partners