Compact en tegelijkertijd ook compleet… Dat is het uitgangspunt van een Tiny House. En die kleine huisjes zie je tegenwoordig veel vaker. Steeds meer mensen kiezen er bewust voor om net even anders te gaan wonen dan in een standaard huis. Waarom? 330 Leerlingen uit de groepen 6, 7, en 8 ontdekken het door zelf een Tiny House te ontwerp.

De uitdaging in het kort:

• Ontdek de voor- en nadelen van wonen in een Tiny House
• Leer wat er komt kijken bij het bouwen van een huis
• Bedenk hoe je jullie huisje duurzaam kunt maken
• Maak een schaalmodel en presenteer het idee aan een vakjury

Van december t/m februari doorlopen de leerlingen vijf stappen van de Challenge. Het resultaat, een ontwerp voor een Tiny House, wordt beoordeeld door een vakjury. Het winnende ontwerp wordt van maart tot juni 2023 gebouwd door leerlingen van OVG.

Meer info: Ontdekwerkplaats CWT


Meer nieuws

Leerlingen Wijngaard winnen eerste Tiny House Challenge

Op vrijdag 31 maart werden tijdens het Open Carrière Festival in Genemuiden de 10 genomineerde ontwerpen uit de Tiny House Challenge tentoongesteld. Wethouder Jan van der Poel en gedeputeerde Monique van Haaf reikten de prijzen uit. Het ontwerp van Ruben, Mayah, Evita en Guus van basisschool De Wijngaard in Zwartsluis won de hoofdprijs.

Benefietavond ‘Een leven lang Leren’

Duurzame inzetbaarheid van personeel is actueler dan ooit. Personeelstekorten en veranderingen binnen functies maken investeren in menselijk kapitaal essentieel.