Op vrijdag 31 maart werden tijdens het Open Carrière Festival in Genemuiden de 10 genomineerde ontwerpen uit de Tiny House Challenge tentoongesteld. Wethouder Jan van der Poel en gedeputeerde Monique van Haaf reikten de prijzen uit. Het ontwerp van Ruben, Mayah, Evita en Guus van basisschool De Wijngaard in Zwartsluis won de hoofdprijs.

Een vakjury beoordeelde de in totaal 46 inzendingen op ‘creativiteit’, ‘duurzaamheid’, ‘haalbaarheid & functionaliteit’ en ‘aanpak & teamwork’. Winnende team ontvingen een geldprijs die ze mogen gebruiken voor een leuke activiteit of materialen gericht op techniek. Het winnende ontwerp wordt in de komende tijd daadwerkelijk gebouwd.


Meer nieuws

Benefietavond ‘Een leven lang Leren’

Duurzame inzetbaarheid van personeel is actueler dan ooit. Personeelstekorten en veranderingen binnen functies maken investeren in menselijk kapitaal essentieel.

OVG bestaat 40 jaar

Deze week vierde OVG haar 40-jarig jubileum. Opleiden in de praktijk was 40 jaar geleden nog ongekend. Toch richtten verschillende Genemuider bouwbedrijven in 1983 Opleidingsvereniging Genemuiden op, om jongeren in de beroepspraktijk op te leiden als toekomstige bouwers. Sindsdien is OVG dé bouwopleider in de regio.