Werken en leren

Werken en leren

Een vak leren en tegelijkertijd geld verdienen? Dat doe je bij OVG en TOF. We bieden leerwerktrajecten voor aanpakkers die liever hun handen uit de mouwen steken dan met hun neus in de boeken zitten.

Leerwerktraject mbo-niveau 1, 2 en 3

Of je nu timmerman, metselaar, tegelzetter, voeger of houtskeletbouwer wilt worden, bij OVG en TOF heb je de keuze uit allerlei leerwerktrajecten. We bieden trajecten op mbo-niveau 1, 2 en 3. Je kunt zelfs extra cursussen volgen, waarbij je kennis opdoet over de nieuwste technieken. Belangrijk, want de ontwikkelingen in de bouw gaan razendsnel.

Werken en leren in de bouw

Vier dagen werken
Elke week ga je vier dagen naar je werk. Zelf een baan zoeken is niet nodig. Omdat er bij OVG en TOF ruim twintig bouwbedrijven zijn aangesloten, hebben we altijd plek. Je ontvangt een goed salaris, een kledingpakket en gereedschap. Daarnaast geven we begeleiding en krijg je bij je werkgever een eigen leermeester toegewezen. Doel is dat je volop meedraait, veel leert en je thuis voelt in het team.

Eén dag leren
Ondanks dat je in de praktijk veel leert, heb je theoriekennis nodig. Daarom ga je één dag per week naar school. Je volgt een opleiding via bijvoorbeeld MBO College Lelystad, ROC Friese Poort, het Hoornbeeck College of het Deltion College. Samen met deze scholen stellen we een passend programma samen.

Verzekerd van werk bij OVG en TOF

Bij de leerwerktrajecten van OVG en TOF ben je twee tot vier jaar verzekerd van werk. Maar ook daarna is de kans op een baan groot. Je weet veel, hebt de vaardigheden onder de knie en beschikt over de benodigde papieren. Bovendien kunnen we je via OVG Bouwdiensten helpen bij het vinden van een baan.

Een leerwerktraject in de bouw: iets voor jou?

Is een leerwerktraject in de bouw iets voor jou? We staan bekend om onze opleidingen voor jongeren, maar bieden ook plek aan zij-instromers. Benieuwd? Bekijk onze opleidingen of neem contact op voor meer informatie.

Kom je er niet uit?

Bekijk eerst de veelgestelde vragen. Staat je vraag hier niet tussen dan kun je contact met ons opnemen.

Stel je vraag

Sterk samenwerkingsverband van bouwbedrijven

Door de handen ineen te slaan, investeren we met elkaar in goed geschoold personeel. Bekijk al onze partners